h

SP wil de onderste steen boven hebben inzake de IKL affaire

6 november 2021

SP wil de onderste steen boven hebben inzake de IKL affaire

De aangenomen Motie Openbaarmaking BDO-rapport, ingediend door Fractievoorzitter Marc van Caldenberg, gaat over de IKL-affaire.  Onderzoeker Gooidijk heeft in zijn onderzoek naar de IKL affaire geconstateerd dat er sprake was van belangenverstrengeling. De RvC van IKL heeft hierop opdracht gegeven aan BDO om te onderzoeken of er sprake van zelfverrijking was. Echter voor publicatie van het rapport is IKL failliet gegaan waardoor dit rapport niet is opgeleverd. 'De SP wil schoon schip maken en de onderste steen boven krijgen om voor eens en voor altijd af te rekenen met de verziekte bestuurscultuur in Limburg' aldus Marc van Caldenberg. De motie draagt het College op om ervoor te zorgen dat dit rapport beschikbaar komt voor Provinciale Staten zo dat deze bevindingen, conclusies en aanbevelingen betrokken kunnen worden bij verdere besluitvorming.

Reactie toevoegen

U bent hier