h

REMKES MOET KIEZEN: ‘DEN HAAG OF LIMBURG’

2 september 2021

REMKES MOET KIEZEN: ‘DEN HAAG OF LIMBURG’

Dat is de reactie van Marc van Caldenberg, voorzitter van de SP Statenfractie, op het nieuws dat Remkes naast zijn functie als waarnemend gouverneur van Limburg er nog een nevenfunctie bij wil pakken als informateur in Den Haag.

'We zijn de puinhoop van het CDA nog niet te boven of Limburg wordt geofferd om de puinhoop van Rutte en de VVD op te lossen. Hoezo nieuwe bestuurscultuur?' aldus Van Caldenberg op BNR radio. Van Caldenberg geeft aan dat de SP fractie een dergelijke dubbelrol niet ziet zitten omdat dit ten koste gaat van de Provincie Limburg, waar genoeg te doen valt en het gouverneurschap een fulltime functie is die je er niet zo maar even naast doet. ‘Wij gaan met hem het gesprek aan en wat ons betreft maakt hij een keuze’, aldus Van Caldenberg.

Luister hier het volledige interview op BNR nieuws radio: https://www.bnr.nl/player/audio/10201014/10452685

Reactie toevoegen

U bent hier