h

Steun krachtig project door verkeersslachtoffers voor de jeugd van 12-17

9 december 2020

Steun krachtig project door verkeersslachtoffers voor de jeugd van 12-17

Foto: SP

Bewustwording bij jongerenover gevaarlijke gedrag in het verkeer is van groot belang. De Traffic Informers bestaat uit een groep mensen die zichtbaar werden getekend voor het leven door een ernstig verkeersongeluk. Zij confronteren leerlingen met de gevolgen van gevaren en gevaarlijke gedrag in het verkeer. Leerlingen reageren positief op de manier waarop de Traffic Informers te werk gaan. 

De afgelopen jaren werd duidelijk dat de confrontatie met zwaar getroffen slachtoffers zorgt voor bewustwording/gedragsverandering. Docenten en leerlingen/oud-leerlingen bevestigen de effectiviteit van de Traffic Informers. Voor de Traffic Informers zelf is het net zo goed van belang, zij halen positiviteit uit de negatieve ervaring en leven energieker met de beperking die ze er aan over hebben gehouden. Voor hen is het vertellen aan leerlingen een mogelijkheid om uit de negatieve ervaring juist kracht te putten.

Toch geven het Limburgs Parlement en/of ROVL geen groen licht voor voortzetting van het project 'Traffic Informers'.

 

Reactie toevoegen

U bent hier