h

Enquête in Limburg naar integriteit gedeputeerde Koopmans

18 december 2020

Enquête in Limburg naar integriteit gedeputeerde Koopmans

Provinciale Staten van Limburg gaan de integriteit van gedeputeerde Ger Koopmans (Financiën, CDA) onderzoeken. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat in de provincie zo’n ‘parlementaire enquête’ wordt gehouden.

Een motie voor een enquête komt vrijdag in stemming en wordt, naar het zich donderdagavond liet aanzien, gesteund door een meerderheid van de Staten.

[...] 
Voor de SP is duidelijk dat Koopmans als gedeputeerde nooit had moeten meepraten over een plan waarbij ‘zijn’ baggerbedrijf belangen had. SP-fractievoorzitter Van Caldenberg: „Alleen al het met het doorsturen van een lobbymail van het baggerbedrijf in 2016 heeft de gedeputeerde de schijn van belangenverstrengeling gewekt.” donderdagavond liet aanzien, gesteund door een meerderheid van de Staten.

Lees hier het hele artikel in NRC Handelsblad

Reactie toevoegen

U bent hier