h

Kinder- en Jongeren Rechts Winkel lijkt eindelijk financiering te krijgen

9 oktober 2020

Kinder- en Jongeren Rechts Winkel lijkt eindelijk financiering te krijgen

De Kinder- en Jongeren Rechts Winkel (KJRW) geeft juridische bijstand aan minderjarige kinderen die bijvoorbeeld zijn verwikkeld in een vechtscheiding. De maatschappelijke organisatie heeft jaarlijks ongeveer € 15.000 nodig om dit werk te doen. Vorig jaar al heeft gedeputeerde Housmans op verzoek van de SP toegezegd om samen met de KJRW te kijken naar een structurele financiering, zodat zij door kunnen gaan met de juridische bijstand aan minderjarige kinderen.

We zijn nu bijna een jaar verder en wat blijkt? Er is nog stééds geen structurele financiering geregeld.

Daarom heeft SP statenlid Yolanda Claessens- Schepers dit vandaag opnieuw aan de orde gesteld in de commissie Cultuur & Samenleving in Maastricht.

De SP eiste dat de financiering voor de begrotingsbehandeling in november geregeld moest zijn, anders zou ze met een nieuwe motie komen. Dit kreeg brede steun in de commissie, waarop gedeputeerde Housmans van de PVV toezegde om voor november met een voorstel te komen.

Dat is goed nieuws voor de KJRW: de tijd die ze nu jaarlijks moeten besteden aan het voor elkaar krijgen van de financiën, kunnen ze veel beter gebruiken aan het helpen van kwetsbare kinderen in nood.

Reactie toevoegen

U bent hier