h

Gouverneur draait onder druk: ‘We zouden Maxime Verhagen niet nog een keer inhuren’

3 oktober 2020

Gouverneur draait onder druk: ‘We zouden Maxime Verhagen niet nog een keer inhuren’

Vandaag in De Limburger

Eerst moest er gedreigd worden met een motie van wantrouwen. Maar uiteindelijk gaf gouverneur Theo Bovens vrijdag toe: oud-vicepremier Maxime Verhagen inhuren als ambassadeur van Limburg was een verkeerde zet. Het zou niet nog een keer gebeuren.

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en CDA-coryfee Maxime Verhagen werd van 2013 tot en met 2019 door de provincie ingehuurd als een van de vier betaald ambassadeurs van Limburg. Als opdracht kreeg hij mee op te komen voor de belangen van het Limburgse bedrijfsleven. Maar Verhagen had een dubbele pet op, schreven De Limburger en NRC vorig jaar. Hij was betaald adviseur van VDL en voerde tegelijkertijd als bezoldigd ambassadeur van Limburg gesprekken met dit concern.

Lees hier het hele artikel

Reactie toevoegen

U bent hier