h

Provincie blijft gezondheidsonderzoek diabetes 2 steunen

23 juni 2020

Provincie blijft gezondheidsonderzoek diabetes 2 steunen

Limburgers zijn, ten opzichte van de rest van Nederland, gemiddeld ongezonder. Limburg kampt al jaren met sociaal-economische achterstanden, waardoor we minder gezond zijn. Een op de drie Limburgers heeft diabetes of zit een voorstadium van deze ziekte. De Maastricht Studie is een grootschalig onderzoek onder de Limburgse bevolking naar de oorzaken en naar manieren om dit te voorkomen. De SP is zeer tevreden dat de provincie een vervolgstudie nu mogelijk maakt met 1,5 miljoen de komende drie jaar.

De vervolgstudie zet vooral in op een verbetering van de preventieve gezondheidszorg. Met deze studie kunnen veel Limburgers profiteren van projecten rondom diabetes en leefstijl. De studie draagt daarmee bij aan het verkleinen van gezondheidsachterstanden en dat is onder andere wat wij beoogden met de Sociale agenda. Zoals Marc van Caldenberg zegt: “De SP heeft sociaal beleid op de agenda van de provincie gezet. Nu nemen andere partijen dat over. Daar worden de Limburgers alleen maar beter van!”

Reactie toevoegen

U bent hier