h

SP presenteert eerste resultaten onderzoek bescherming vitale beroepen

22 april 2020

SP presenteert eerste resultaten onderzoek bescherming vitale beroepen

Kort na de aankondiging van maatregelen over het coronavirus startte de SP in Limburg een onderzoek naar het tekort aan beschermingsmiddelen in vitale beroepen. De reacties zijn op zijn zachtst gezegd pijnlijk te noemen.

Thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, buschauffeurs, schoonmakers van treinen, bussen en scholen, supermarktmedewerkers, politieagenten, vuilnismannen- en vrouwen en nog vele anderen zijn onmisbaar voor ons land. Uit een eerste analyse van de signalen die de SP in Limburg ontving, blijkt dat met name het tekort aan beschermingsmiddelen (zoals mondkapjes, handschoenen, schorten, brillen, desinfecterende middelen) een doorn in het oog van de medewerkers en een bron van dagelijkse onrust zijn. Medewerkers zijn bang om zelf ziek te worden, terwijl ze niet anders kunnen dan doorwerken. 

“Dit onderzoek toont aan dat de medewerkers in de vitale beroepen grote en reële zorgen hebben. Voor hen is dit geen theoretische situatie, ze lopen elke dag risico’s en een deel van die risico’s is onnodig” zegt fractievoorzitter Marc van Caldenberg.  

De SP in Limburg vindt allereerst dat de tekorten moeten worden aangepakt door als de wiedeweerga te zorgen voor voldoende beschermingsmiddelen, maar roept het college van GS ook op om dringend na te denken over de manier waarop 'onze helden’ in vitale beroepen structureel voldoende beschermd worden en meer waardering krijgen voor het mooie werk dat zij doen.

Wordt u voldoende beschermd? Zijn alle nodige voorzorgsmaatregelen
getroffen? En zijn er genoeg mondkapjes en andere
beschermingsmaterialen? Laat het ons weten!

Vul het formulier in via https://forms.gle/f2DgKzmqgBT4QmkEA.

 

U bent hier