h

HET XXIV CONGRES VAN DE SP

15 december 2019

HET XXIV CONGRES VAN DE SP

Foto: Nico van den Bent

In alle vroegte vertrokken vele Limburgse SP-Leden, om in Nieuwegein hun afdelingen te vertegenwoordigen op het SP-congres. Een dag van gezelligheid, oude bekenden te zien en nieuwe partijleden te ontmoeten. Maar vooral ook een dag van hard werken om de SP naar een nog hoger level te krijgen.

In de weken van voorbereiding op dit congres zijn gezamelijk met de afdeling de stukken gelezen commentaren op het eerste concept gegeven via de ledenvergaderingen en het regio-overleg. 

De congrescommisie komt dan met een tweede aangepast stuk en na beraad in de ledenvergadering hebben diverse afdelingen nog enkele Moties en wijzegingsvoorstellen ingediend

In de week vóór het congres kregen de afgevaardigden wederom een heel pakket post om door te nemen en te verwerken. In dit pakket stonden namelijk 124 wijzigingsvoorstellen en 34 Moties vanuit heel nederland én het advies van de commissie om die voorstellen te ontraden of over te nemen, aan de afgevaardigden van de afdelingen de taak om namens de afdeling de juiste keuzes te maken bij het stemmen. Tenslotte vertegenwoordigen zij steeds 50 leden per persoon. Hiervoor hebben zij voorafgaand aan het congres vaak nog uren samen overlegd.

Na het zien van dit indrukwekkende filmpje waar een rol was weggelegd voor Peter van Zutphen uit Heerlen konden alle aangemelde sprekers nog hun standpunten verdedigen voordat er tot stemming zou worden overgegaan.

Uiteindelijk zijn 34 wijzigingsvoorstellen alsnog aangenomen die het congresstuk inhoudelijk zullen veranderen, mooi detail is dat 4 ervan door de commissie ontraden werden, en dus door de democratisch werking van onze partij toch het congresstuk zullen veranderen. Van de Moties hebben slechts 5 exemplaren de instemming gekregen van de congresleden. 

Ook is de uitslag van de lokaal uitgevoerde verkiezingen voor het partijbestuur bekend gemaakt en is Jannie Vischer uitgeroepen tot onze nieuwe Partij-voorzitter.

Wilt u het gehele congres nog eens bekijken en beluisteren en heeft u een uurtje of 7 vrij dan kijk hieronder;

Wilt u de eindtoespraak van Lilian Marijnissen bekijken kijk dan naar de volgende video.

Het was een mooi congres durf te dromen en durf ze waar te maken.

Reactie toevoegen

U bent hier