h

1 Miljoen bomen voor Limburg

13 december 2019

1 Miljoen bomen voor Limburg

Foto: onbekend / internet

Vandaag vrijdag 13-12-2019 is het plan om in de komende jaren 1 miljoen bomen te planten aangenomen door de statenvergadering in de provincie.

Bomen zijn belangrijk voor ons allemaal, ze voorzien ons tenslotte van zuurstof met hun bladeren en ondertussen slaan ze ook nog eens Co2 op in het hout, De bladeren vangen fijne stofdeeltjes op uit de lucht en uiteindelijk kunnen we van het hout mooie dingen maken.

In de jaren ertussen kunnen we genieten van hun schoonheid, in het voorjaar het frisse jonge groen, in de zomer van de schaduw die ze ons bieden in de steeds warmer wordende zomers, in de herfst genieten we van de kleuren van het afstervende blad en zelfs in de winter zijn vaak de mooie kronkelige en grillig groeiende takken een lust voor het oog.

In het statenvoorstel stond vermeld dat het college de staten op de hoogte zouden houden van de stand van zaken en het aantal geplante bomen, zoals het de SP betaamd vinden we dat het beter is deze verantwoording wordt afgelegd aan de Limburgse inwoners dus hebben zij hierop aangedrongen bij de gedeputeerde, en hiervoor een toezegging gekregen dat dit bij de infoborden nabij de A2 te Sittard een zogenaamde "bomenteller" zichtbaar zal worden.

Ook stelde de SP voor om voor elk in limburg geboren baby een boom te planten. SP-Statenlid Jorge Wolters-Gregorio, die onlangs vader is geworden kreeg de belofte van de Gedeputeerde Mackus dat een Acer Rebrun Oktober Glorie oftewel een Rode Esdoorn besteld zou worden.

Foto: onbekend / internet

Tijdens de schorsing van de lunch hebben de statenleden symbolisch de eerste boom geplant. het is een Fladderiep geworden en staat nu op het eiland van het bestuur van de provincie..

Foto: Nico van den Bent / SP Limburg

Reactie toevoegen

U bent hier