h

25 JUNI: HAND IN HAND VOOR SLUITING KERNCENTRALE TIHANGE!

19 juni 2017

25 JUNI: HAND IN HAND VOOR SLUITING KERNCENTRALE TIHANGE!

Foto: SP

De kerncentrale in het Belgische Tihange is verouderd en kent vele gebreken. Zo werd onlangs nog bekend dat er 70 nieuwe scheurtjes zijn ontdekt in het reactorvat. Door deze gebreken neemt de kans op een kernongeval toe. Voor de SP reden om op 25 juni massaal mee te doen aan de acties voor sluiting van de centrale.

SP-voorzitter Ron Meyer woont in de regio en doet mee aan de actie: ‘60.000 mensen gaan 25 juni hand in hand staan. Van Tihange naar Luik tot Maastricht en Aken. Wij laten massaal zien dat de centrale nu moet sluiten. Dit valt niet te negeren.’ 

Ook SP tweede Kamerlid Sandra Beckerman uit Groningen doet mee aan de actie: ‘Bij de bouw van de kernreactoren in Tihange was toegezegd dat ze tussen 2005 en 2015 zouden sluiten. Ze zijn voorbij hun houdbaarheidsdatum maar draaien door omdat de eigenaar eraan kan verdienen. Dat terwijl er veilige alternatieven voorhanden zijn. De centrale moet nu dicht. Winst voor Engie mag nooit boven de veiligheid van de inwoners gaan.’ SP-gedeputeerde Daan Prevoo is namens het College van Gedeputeerde Staten van Limburg ambassadeur van de actie en zal er aanstaande zondag ook bij zijn.

Organisator van de actie, WISE, heeft bussen beschikbaar gesteld die vanaf 15 locaties door het hele land vertrekken. Inschrijven voor de bussen kan hier (de helft van de buskosten krijg je terug van de SP). Voor meer informatie kan iedereen terecht bij tihange-protest@sp.nl of  088-243 55 41.

Reactie toevoegen

U bent hier