h

Super Zaterdag Venlo: SP'ers buurten in voor Nationaal ZorgFonds

9 september 2016

Super Zaterdag Venlo: SP'ers buurten in voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Op 10 september is het Super Zaterdag van de SP in Venlo. Tussen 11:00 en 15:00 uur gaan tientallen SP'ers samen de Blerickse wijk de Vossener in om met mensen in gesprek te gaan. Ze gaan vragen wat men vindt van de zorg en het initiatief voor een Nationaal ZorgFonds en het afschaffen van het eigen risico. Partijvoorzitter Ron Meyer en gedeputeerde Daan Prevoo doen ook mee aan deze dag. 

SP-raadslid Petra Raijer is woordvoerder voor deze campagne in Venlo: “Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars jaarlijks alleen al 500 miljoen euro zorggeld aan reclame en marketing. Met de vercommercialisering van de zorg is een verkeerde weg ingeslagen. Daarnaast is het eigen risico inmiddels gestegen naar 385 euro, en onlangs werd bekend dat dit bedrag de komende jaren verder zal stijgen. Ziek zijn is geen keuze maar wanneer u ziek bent wordt u gestraft door het ‘eigen risico’ en beboet met die 385 euro. Dat kan en moet anders.” 

Partijvoorzitter Ron Meyer: “De SP steunt daarom het initiatief om te komen tot één Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Van concurrentie naar samenwerking. Van oplopende zorgkosten naar een betaalbare basisverzekering. Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende competitie. Zonder geldverslindende reclames, het jaarlijkse overstapcircus en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. Het eigen risico van 385 euro schaffen we af, want dat weerhoudt mensen ervan om naar de dokter te gaan. Nogmaals: Ziek zijn is geen keuze.”

Daarom gaan SP'ers uit de hele provincie op zaterdag 10 september in de wijk Vossener langs de deuren om te vragen of men het voorstel voor een Nationaal ZorgFonds steunt. Mocht men niet thuis zijn, dan kan men het Nationaal ZorgFonds ook steunen via de website: www.nationaalzorgfonds.nl

Reactie toevoegen

U bent hier