h

Gaat de Provincie Limburg een weg aanleggen in Duitsland?

18 februari 2013

Gaat de Provincie Limburg een weg aanleggen in Duitsland?

De SP in Limburg wil duidelijkheid over de plannen van de provincie voor de randweg Abdissenbosch en de aansluiting hiervan op het Duitse wegennet via de nieuw te bouwen ‘Ortsumgehungsstrasse L42neu’. Uit brieven blijkt dat de provincie zich hier actief voor inzet terwijl van Duitse zijde geen enkele urgentie aan deze weg wordt gegeven.

De Duitsers hebben meermaals aangegeven dat er voorlopig geen geld is om de L42 aan te leggen. Wel wil men aan de realisatie van deze weg meewerken als van Nederlandse kant alle kosten gedragen worden inclusief de kosten van ontwikkeling en aanleg op het Duitse grondgebied. Gedeputeerde Koppe ziet ondanks deze duidelijke stellingname nog altijd mogelijkheden om in gesprek te gaan.

SP Statenlid Ben Rewinkel: “De Staten zijn niet geïnformeerd over de gesprekken met de Duitsers over de L42. De SP vraagt zich daarom af welk politiek en financieel mandaat de gedeputeerde heeft. Daarnaast willen we weten wie er nu eigenlijk initiatiefnemer is en hoe actief de rol van de provincie hierin is.”

U bent hier