h

SP wil onderzoek naar overschrijdingen WK Wielrennen.

11 oktober 2012

SP wil onderzoek naar overschrijdingen WK Wielrennen.

De SP Statenfractie is woedend over het feit dat daags voor de Statenvergadering een agendapunt voor de wordt toegevoegd waarbij Provinciale Staten een besluit moeten nemen tot bijbetaling van 1,3 miljoen euro gemeenschapsgeld voor het tekort van de organisatie van het WK Wielrennen. De SP eist een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van het tekort, het aanbestedingsbeleid en het tijdstip waarop de verantwoordelijk gedeputeerde op de hoogte was van het tekort of een mogelijk tekort.

Dat de leden van Provinciale Staten via de media moeten vernemen van dit het college van Gedeputeerde Staten voornemens is het tekort van de de organisatie te dekken is schandalig. “Het college van GS moet eens stoppen met potverteren. Met de miljoeneninvesteringen in het WK Wielrennen en de Floriade zijn gouden bergen beloofd en zou het Limburg economisch voor de wind gaan. Niets lijkt minder waar. Uiteindelijk mogen de burgers het tekort dekken. Dit moet volgens de SP afgelopen zijn in een tijd waar de crisis voor iedereen voelbaar is." Aldus SP Statenlid Daan Prevoo.

De SP stelde meerdere malen vragen over de financiële situatie. Bij de beantwoording werd telkens door GS een positief beeld geschetst. In augustus 2011 diende de SP al een formeel verzoek in bij de provinciale controlecommissie vanwege de toenmalige dekking van een tekort 1,5 miljoen euro. Dit verzoek werd toen ongegrond geacht. Samen met het nieuwe tekort kost het de burger 2,8 miljoen extra om alle kosten te dekken. “Uit het onderzoek moet blijken waarom er niet tijdig is gemeld dat het WK Wielrennen op een tekort afstevent en of de organisatie meedeelt in het tekort of de winst kan opstrijken. Als initiatiefnemer en toezichthouder is de provincie verantwoordelijk." Aldus Prevoo.

U bent hier