h

Statendebat Floriade

30 januari 2012

Statendebat Floriade

Vrijdag werd op initiatief van de SP in de Statencommissie Economie en Bestuur gesproken over de jaarrekening van de Floriade. Aanleiding hiervoor is het weigeren van de directie en de commissarissen van de Floriade om de jaarcijfers en de beloning van de directie van de Floriade openbaar te maken.

CDA en VVD waren niet blij aan het debat. De partijen verweten de SP dat we de Floriade in diskrediet willen brengen. SP Statenlid Thijs Coppus "Onzin natuurlijk, kritische vragen stellen over het geheim houden van de jaarrekening is iets anders dan de Floriade moedwillig beschadigen."

De jaarrekening van de Floriade werd niet voor iedereen geheim gehouden, het CDA kreeg de stukken zonder enige moeite van de Floriade. "CDA Statenlid Frische vond dit logisch, want zijn partij heeft goede contacten met de Floriade. Met andere woorden: als je niet al te lastige vragen stelt dan gaan alle deuren open, maar kritische vragen van volksvertegenwoordigers worden bestraft met geheimhouding. Aan deze vriendjespolitiek doet de SP niet mee."

U bent hier