h

SP hekelt gebruik drinkwater bij Crashed Ice

18 januari 2012

SP hekelt gebruik drinkwater bij Crashed Ice

De SP zet grote vraagtekens bij de sponsoring van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) van het Red Bull Crashed Ice World Championship. De Limburgse waterleidingmaatschappij levert 1,2 miljoen liter drinkwater voor de aanleg van de ijsbaan. Volgens de SP wordt hiermee schoon drinkwater verspild, de partij wil dat de provincie ingrijpt.

“Het is raar dat WML 1,2 miljoen liter schoon drinkwater gratis beschikbaar stelt voor de aanleg van een ijsbaan. Terwijl overal wordt gesproken over het besparen van water, geeft WML het verkeerde voorbeeld door onzorgvuldig met drinkwater en het geld van de Limburgse huishoudens om te springen.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

De provincie is samen met de gemeenten aandeelhouder van WML. In totaal bezit de provincie ruim 20% van de aandelen. De provincie kan dus samen met de gemeenten invloed uitoefenen op het beleid van WML. De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het provinciebestuur gesteld. Thijs Coppus: “De provincie moet haar invloed als aandeelhouder gebruiken door op te houden met dit soort verspilling van geld en schoon drinkwater. WML moet zich bezighouden met de levering van schoon en goedkoop drinkwater. Niet meer en niet minder.”

U bent hier