h

SP brengt werkbezoek aan Sabic

16 januari 2012

SP brengt werkbezoek aan Sabic

Op 13 januari bezocht een delegatie van de Limburgse SP samen met Tweede Kamerlid Paulus Jansen het petrochemische bedrijf Sabic in Sittard-Geleen. Sabic is een belangrijke werkgever voor Limburg met zo’n 2000 banen. Het bedrijf maakt grondstoffen voor de productie van kunststoffen.

De aanvoer van grondstoffen en de afvoer van producten kreeg extra aandacht tijdens het werkbezoek. Een groot deel van de grondstoffen wordt via pijpleidingen aangevoerd. Maar ook gaat een deel van het transport via spoor en water. Het veiligheidsprotocol van Sabic werd dan ook uitvoerig besproken. Het bedrijf werkt op verschillende manieren aan het verkleinen van de risico’s. Zo zijn de eigen treinstellen uitgerust met crashbuffers en wordt er een nieuw stuk spoor aangelegd, zodat de transporten naar het zuiden niet meer via Sittard hoeven te gaan.

Tijdens het werkbezoek is ook gesproken over het ETS (Emission Trading System), het verhandelen van emissierechten. Huub Meessen, woordvoerder namens Sabic Europe, sprak zich positief uit over het SP-voorstel om de opbrengsten van het ETS grotendeels te oormerken voor investeringen in energiebesparingen bij de energie-intensieve industrie.

U bent hier