h

SP blij met beperkt plan N280

22 januari 2012

SP blij met beperkt plan N280

De SP is blij met het voornemen van het provinciebestuur om geen vierbaansweg tussen Weert en Roermond aan te leggen. Afgelopen maanden heeft de SP samen met de inwoners van Midden-Limburg actie gevoerd tegen de plannen voor de nieuwe snelweg. "Goed dat het provinciebestuur een verstandig standpunt inneemt. De inwoners van Midden-Limburg zitten niet te wachten op een snelweg in hun achtertuin." Aldus SP Statenlid Edwin Bus.

De keuze van het provinciebestuur voor het opknappen van de N280 stemt tot tevredenheid bij de SP. Edwin Bus: "Onze afdelingen in Leudal, Weert en Roermond hebben actie gevoerd tegen de vierbaansweg en voor behoud van de natuur en het leefbaar houden van de dorpen in Midden-Limburg. Het is erg goed dat gedeputeerde van den Broeck naar de mensen heeft geluisterd en de plannen heeft aangepast."

Over de houding van de coalitiepartijen die de inwoners van Midden-Limburg aan de kant willen schuiven en alleen maar oog voor de belangen van het bedrijfsleven hebben, heeft de SP geen goed woord over. "CDA, PVV en VVD zijn echte asfaltpartijen. Zelfs als er totaal geen draagvlak voor is, kiezen deze partijen ervoor om de wegenbouwers aan het subsidieinfuus te leggen."

U bent hier