h

Station Eijsden weer open

11 december 2011

Station Eijsden weer open

Het station Eijsden vierde in november dit jaar haar 150 jarig bestaan. Een trieste verjaardag omdat er al sinds vijf aar geen trein meer stopte. Vanochtend was er in Eijsden echter een klein feestje. De eerste trein na al die jaren maakte weer een stop op het station, perron 2. Namens de SP was Statenlid Ben Rewinkel aanwezig om de inwoners van Eijsden te feliciteren.

SP Statenlid Ben Rewinkel: "Handtekeningenacties en protesten hebben zin gehad. Station Eijsden is vanaf vandaag weer in de dienstregeling opgenomen.Met een kleine vertraging stopte op 7.42 uur een trein van de Belgische Spoorwegen. De burgemeester, een (oud) wethouder, een gedeputeerde en andere politici waren aanwezig en maakten het eerste reisje naar Maastricht mee. Veel belangrijker is echter dat er voor de bewoners van Eijsden een railverbinding naar Maastricht en in het zuiden naar Vise en Luik is."

U bent hier