h

Verkoop risicovolle staatsobligaties

15 augustus 2011

Verkoop risicovolle staatsobligaties

De SP in Provinciale Staten wil dat de provincie Limburg de staatsobligaties van risicovolle landen verkoopt. De provincie heeft bijna 50 miljoen euro belegd in landen als Ierland en Spanje. Al eerder moest de provincie Griekse staatsobligaties met verlies verkopen. De SP vindt dat de provincie niet moet gokken met gemeenschapsgeld en wil dat het geld wordt geïnvesteerd in de Limburgse samenleving.

Al enkele maanden geleden pleitte de SP voor verkoop van risicovolle staatsobligaties. “Nu de economische crisis zich uitbreidt en het rendement van de beleggingen steeds onzekerder wordt, pleit de SP opnieuw voor het verkopen van de aandelen waarmee de provincie groot risico loopt.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Naast de 48,8 miljoen euro die Limburg heeft belegd in staatsobligaties van Ierland, Italië en Spanje, heeft Limburg ook nog eens 148 miljoen euro belegd in Franse staatsobligaties. Thijs Coppus “Wanneer Frankrijk in financiële problemen komt, is de ramp voor Limburg niet meer te overzien. De SP vindt dat de opbrengst van de verkoop van Essent mag niet verdampen in het casino van de wereldeconomie, maar moet worden geïnvesteerd in de Limburgse samenleving.”

U bent hier