h

SP: zonnepanelen op het provinciehuis

7 augustus 2011

SP: zonnepanelen op het provinciehuis

De Statenfractie van de SP wil dat het provinciehuis wordt uitgerust met zonnepanelen. Volgens de SP is de productie van zonnepanelen belangrijk voor de Limburgse economie en is de opwekking van schone energie van belang voor de toekomst. Daarom wil de SP dat de provincie Limburg het goede voorbeeld geeft.

“In tegenstelling tot België en Duitsland wordt er in Limburg amper gebruik gemaakt van zonne-energie. Dit is vreemd omdat er juist in onze provincie een aantal bedrijven zijn die zich hebben gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van zonnepanelen. De SP gelooft in zonne-energie. Als betaalbaar alternatief voor fossiele brandstoffen, maar ook als een van de economische motoren van onze provincie. De provincie Limburg zou dit veel meer moeten uitdragen.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

De SP gaat er vanuit dat het provinciebestuur instemt met het voorstel van de SP. Thijs Coppus “In het coalitieakkoord staat immers dat het college van Gedeputeerde Staten regelingen voor gebruik van zonne-energie wil steunen. Dan zal Limburg eerst het goede voorbeeld moeten geven.”

U bent hier