h

Provinciebestuur weigert topsalarissen aan te pakken

25 augustus 2011

Provinciebestuur weigert topsalarissen aan te pakken

Vorige maand stelde de SP vragen over de hoge beloning van Atriumbaas Zijlstra. Dankzij steun van de provincie kan er in Heerlen eindelijk een nieuw ziekenhuis gebouwd worden. Tegelijkertijd incasseerde de topman van Atrium in 2010 ruim 250.000 euro. 60.000 euro meer dan de minister-president. Om grip te krijgen op dit soort absurde beloningen, vroeg de SP het provinciebestuur om in geval van steun aan een (semi-) publieke instelling, voortaan een zetel in de raad van toezicht op te eisen. Daarnaast wilde de SP weten wat gedeputeerde Lebens met zijn toezegging had gedaan om te gaan praten met de top van Atrium.

Gisteren kwam er antwoord van het provinciebestuur. "Als het aan PVV, VVD en CDA ligt, dan gaat het graaien aan de top gewoon door. Want terwijl het vorige college de hoge beloning van Zijlstra ook wel wat overdreven vond, heeft het huidige provinciebestuur hier totaal geen moeite mee. In deze tijd waarin de gewone Limburgers steeds minder te besteden hebben, hoeven de bobo’s aan de top zich geen zorgen te maken. PVV, CDA en VVD zullen hen geen strobreed in de weg leggen. Dit is schandalig." Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Daarnaast heeft gedeputeerde Lebens een eerder gedane toezegging niet uitgevoerd. "Op 10 februari zegde de gedeputeerde toe dat hij met de top van het Atrium zou gaan spreken over de absurde beloning van de heer Zijlstra. Uit de antwoorden blijkt dat de gedeputeerde hier vervolgens niks mee heeft gedaan. Duidelijk mag zijn dat PVV, CDA en VVD niet met deze antwoorden weg komen. Eerstvolgende Statenvergadering mag het provinciebestuur zich publiekelijk verantwoorden." Aldus Thijs Coppus.

Lees hier de antwoorden van Gedeputeerde Staten.

U bent hier