h

SP: stop met benoemingen in de achterkamers

26 juni 2011

SP: stop met benoemingen in de achterkamers

Vrijdag stelde de SP tijdens het vragenuur van Provinciale Staten de benoeming van oud gedeputeerde Vestjens als directeur van Ruimte voor Ruimte aan de orde. Ruimte voor Ruimte is een omstreden stallensloopproject waarbij de sloop oude stallen wordt betaald met de bouw van villa's. De benoeming van Vestjens gebeurde zonder dat er een functieomschrijving of vacature was.

SP Statenlid Thijs Coppus: “Doordat leden van Gedeputeerde Staten hun oud collega nog kenden werd hij gevraagd om directeur te worden. Een slechte zaak omdat dit riekt naar vriendjespolitiek en een benoeming in de achterkamers.”

Het voorstel van de SP om de benoeming van Vestjens terug te draaien en een open sollicitatieprocedure te houden werd door geen enkele andere partij gesteund. “Erg jammer.” Aldus Coppus. “Hiermee geven Provinciale Staten de bestuurders van PVV, CDA en VVD de kans om ook andere politieke bekenden te benoemen op belangrijke posities. Dit is een slechte zaak. Toch zal de SP binnenkort met een initiatiefvoorstel komen iedereen die een baan wil bij de provincie te laten solliciteren. Lijkt me een normale doodnormale zaak, dus ik verwacht dan wel steun voor onze plannen.”

U bent hier