h

Benoeming directeur Ruimte voor Ruimte moet opnieuw

14 juni 2011

Benoeming directeur Ruimte voor Ruimte moet opnieuw

Voormalig gedeputeerde Vestjens is zonder sollicitatieprocedure benoemd als directeur van Ruimte voor Ruimte BV. Dit blijkt uit antwoorden op vragen van de SP aan het provinciebestuur. Ruimte voor Ruimte BV is een bedrijf van de provincie en de Rabobank, dat de sloop van stallen betaald met de verkoop van bouwgrond voor villa's. De SP vindt het slecht dat "Politieke vrienden" zonder te solliciteren worden benoemd. De partij wil dat de benoeming van de directeur van Ruimte voor Ruimte ongedaan wordt gemaakt en dat er alsnog een sollicitatieprocedure komt.

In april droeg het toenmalige college van Gedeputeerde Staten Mat Vestjens voor als nieuwe directeur van Ruimte voor Ruimte BV. Inmiddels heeft het nieuwe college Vestjens formeel benoemd. "Om duidelijk te krijgen op basis van welke criteria Vestjens werd voorgedragen, heeft de SP de functieomschrijving en de vacaturetekst opgevraagd. Na anderhalve maand wachten werd duidelijk dat er van een normale sollicitatie geen sprake is. Er is geen functieomschrijving, er is geen vacature uitgegaan en er was geen sollicitatieprocedure. Met andere woorden: Vestjens is gewoon benoemd door zijn oud collega's in Gedeputeerde Staten."

De SP wil daarom dat de benoeming van Vestjens ongedaan wordt gemaakt en dat er alsnog een open sollicitatieprocedure komt. Thijs Coppus: "De aanstelling van mensen die in dienst van de provincie werken moet op een eerlijke manier gebeuren. Het lijkt mij doodnormaal dat mensen solliciteren als ze in aanmerking willen komen voor een baan. Het gaat ons niet om de heer Vestjens, maar om het gemak waarmee politieke vrienden in het provinciehuis worden aangesteld. Dit moet echt anders."

De SP zal de sollicitatieprocedure op 24 juni in de Statenvergadering aan de orde stellen.

U bent hier