h

SP en GroenLinks presenteren sociaal manifest

24 maart 2011

SP en GroenLinks presenteren sociaal manifest

De SP en GroenLinks in Provinciale Staten hebben een sociaal manifest gepresenteerd. Het manifest dient als tegenwicht voor de mogelijke samenwerking tussen PVV, CDA en VVD. GroenLinks en de SP willen laten zien dat er iets te kiezen valt en een coalitie niet over rechts hoeft te gaan.

In het manifest komen belangrijke thema's als natuur, jeugdzorg, cultuur en de bevolkingsdaling aan de orde. “We tonen aan dat Limburg ook sociaal, groen en duurzaam kan. Hiermee hopen we de PvdA en kritische CDA'ers over de streep te kunnen trekken.” Aldus beide partijen.

De PvdA heeft laten weten zich niet aan te sluiten. "Onbegrijpelijk." Aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus. "Het manifest bestaat voornamelijk uit punten die de drie linkse partijen binden. Ik begrijp niet hoe de PvdA tegen haar eigen voorstellen kan zijn. Ik vermoed dat de PvdA alle mogelijkheden open houdt voor een rechtse coalitie met CDA en VVD. Het is duidelijk hoeveel de lijstverbinding voor de PvdA waard was geweest. Voor de verkiezingen viel er niet over de overeenkomsten te praten en na de verkiezingen wil de PvdA dit nog steeds niet."

Lees hier het manifest (pdf).

U bent hier