h

Koken met de SP: pittige tomatensoep

17 februari 2011

Koken met de SP: pittige tomatensoep

SP lijsttrekker Thijs Coppus was vandaag te gast in het middagprogramma van TV Limburg. Als gastkok bereidde Thijs een gepeperde tomatensoep voor de gasten van TV Limburg.

Het recept (4 personen)

Ingrediënten:
-1 bakje champignons
-een halve kilo trostomaten
-1 spaanse peper
-3 takjes basilicum
-potje pesto
-1 pakje gezeefde tomaten
-4 groentebouillon blokjes
-1 lepel olijfolie
-1 potje slagroom
-1 liter water

Los de bouillonblokjes op in een liter water. Bak ondertussen de champignons licht bruin op een laag vuur in olijfolie. Snij de tomaten, de basilicum en de pepers in kleine stukjes. Maak hier samen met de gezeefde tomaten en de pesto een saus van. Voeg de saus samen met de champignons bij de kokende groentebouillon. Laat de soep 20 minuten koken op een laag vuur. Voeg bij het serveren een lepel (ongezoete) slagroom toe.

Smakelijk eten!

U bent hier