h

PvdA moet onvoorwaardelijk kiezen voor sociale coalitie

3 januari 2011

PvdA moet onvoorwaardelijk kiezen voor sociale coalitie

De SP in Limburg wil dat de PvdA kiest voor een links en sociaal college, een “frisse lucht coalitie”. De oproep komt als reactie op de wens van de PvdA om tot ‘een brede linkse lijstverbinding’ te komen. “Voorwaarde voor de SP om te spreken over samenwerking, is de bereidheid bij de PvdA om onvoorwaardelijk voor links te kiezen.” Aldus SP lijsttrekker Thijs Coppus.

“Het is niet logisch om eerst over een lijstverbinding te gaan praten, terwijl nog niet eens duidelijk is of de PvdA ook echt wil gaan voor een sociaal college. De SP wil eerst over de inhoud spreken en dan pas over een mogelijke lijstverbinding. Niet andersom.” Aldus Coppus.

Voor de SP is het duidelijk dat het “helemaal anders” moet in Limburg. Thijs Coppus: “Het meubilair in het provinciehuis is na 65 jaar CDA versleten. Het is tijd voor nieuwe ideeën waarbij het niet om de macht, maar om de mensen gaat. Ik hoop dat de PvdA kleur durft te bekennen en samen met de SP de strijd aan gaat tegen de vriendjespolitiek en de achterkamers en net als de SP kiest voor de mensen.”

U bent hier