h

SP wil Statenenquête over ict-blunder provinciehuis

13 september 2010

SP wil Statenenquête over ict-blunder provinciehuis

De SP in Provinciale Staten wil een Statenenquête over de ict-blunder in het provinciehuis. Doordat de provincie om onduidelijke redenen zee ging met een onbekend ict-bedrijf en problemen werden verzwegen, zit de provincie Limburg met een strop van ten minste 2,5 miljoen euro. “De onderste steen moet boven komen.” Aldus Thijs Coppus, fractievoorzitter voor de SP in Provinciale Staten.

Uit onderzoek van bureau Berenschot blijkt dat het onduidelijk is wie er wanneer heeft besloten welk bedrijf de software voor de provincie mocht leveren. Daarnaast blijkt dat problemen met de software niet werden gemeld.

“Uit het rapport blijkt dat er een aantal grote fouten zijn gemaakt en dat de provinciale organisatie slecht functioneert. Gedeputeerde Lebens geeft aan dat alle fouten inmiddels zijn hersteld, maar dat is te gemakkelijk. Er zijn 2,5 miljoen euro door de provinciale gootsteen gespoeld, daarnaast is duidelijk geworden dat er grote problemen zijn binnen het ambtelijk apparaat van de provincie. Hier kun je niet je schouders bij ophalen en beterschap beloven.”

De SP wil dat er volledige duidelijkheid over deze fout komt. “We hebben de afgelopen jaren te vaak meegemaakt dat fouten van provinciale bestuurders met een onderzoekje worden afgedaan. Het rapport van Berenschot roept nog vele vragen op, wij willen dat er snel openheid van zaken komt. De Staten moeten eindelijk eens het heft in handen nemen, een Statenenquête is daarom op zijn plaats.” Aldus Thijs Coppus.

U bent hier