h

SP wil excuses Driessen aan Heerlen

5 augustus 2010

SP wil excuses Driessen aan Heerlen

De SP in Provinciale Staten wil opheldering van het provinciebestuur over uitlatingen van Gedeputeerde Driessen. De gedeputeerde verweet vorige week de gemeente Heerlen te ‘draaien’ en ‘een geheel nieuw standpunt in te nemen’ over de Buitenring. Uit documenten blijkt dat de gedeputeerde al een jaar op de hoogte was van het standpunt van Heerlen.

“De gedeputeerde wist al lang dat de gemeente Heerlen voorstander is van een beperktere variant van de Buitenring, maar deed vorige week alsof hij van niets wist. Hierdoor leek het alsof Heerlen aan het twijfelen en draaien was. Dit klopt dus niet.” Aldus fractievoorzitter Thijs Coppus.

De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. Naar aanleiding van de uitlatingen van gedeputeerde Driessen verwijt de partij het provinciebestuur een slechte samenwerkingspartner te zijn en niets waar te maken van het motto ‘investeren en verbinden’.

“Gemeenten en provincie moeten samenwerken. Hier lijkt het er op dat de provincie de gemeenten juist tegenwerkt door met flauwe verwijten en onwaarheden te komen omdat een gedeputeerde zijn zin niet krijgt. Wij willen dan ook een publiekelijk excuus van Gedeputeerde Staten aan de gemeente Heerlen.”

U bent hier