h

Red de postbode

17 juli 2010

Red de postbode

De SP voert landelijk actie tegen de slechte arbeidsomstandigheden bij TNT en tegen het aangekondigde ontslag van 15.000 werknemers. Tijdens poortacties worden werknemers van TNT met flyers opgeroepen een vuist te maken tegen intimidatie en massaontslagen. Op donderdag 15 juli stond daarom een groep SP-ers aan de poort van TNT in Sittard met een duidelijke boodschap: pik het niet langer!

"De werknemers waren blij ons aan de poort te treffen en voelden zich stuk voor stuk erg gesteund door de SP. Ze gaven aan dat ze die steun ook heel hard nodig hebben", aldus SP afdelingsvoorzitter Andy Dijkstra. "We hebben mensen gesproken die al jaren bij TNT werken. Als dank voor al deze jaren van inzet moeten ze zich nu zorgen maken over hun toekomst: een schandalig gevolg van het privatiseringsbeleid van de afgelopen jaren!".

In de SP folder staat de oproep aan alle werknemers om te strijden voor het behoud van de werkgelegenheid bij TNT. Nu er een einde gaat komen aan het stukloon bij de concurrenten en Netwerk VSP, krijgt TNT weer lucht. En omdat het bedrijf zelf personeel zoekt, is er geen enkele reden om te stellen dat er 15.000 banen zouden moeten verdwijnen. Ook worden mensen opgeroepen om ernstige misstanden te melden bij de arbeidsinspectie. Daarbij valt te denken aan treiteren, het niet rekening houden met lichamelijke klachten of een te hoge werkdruk. De SP is bereid mensen hierbij te helpen.

U bent hier