h

SP-deelname raadsverkiezingen Kop van Limburg?

6 april 2010

SP-deelname raadsverkiezingen Kop van Limburg?

6.4.2010“SP doet wellicht mee aan raadsverkiezingen” schreven diverse media
onlangs. Daarbij gaat het om de raadsverkiezingen in de Kop van Limburg aanstaande november. Gaat de SP echt meedoen in Bergen, Gennep en Mook/Middelaar? Statenlid Rob Janssen - inwoner van Ottersum, gemeente Gennep – laat zijn licht schijnen.

Ik heb de afgelopen dagen veel, of beter gezegd: uitsluitend positieve reacties gekregen op het bericht dat de SP misschien gaat deelnemen aan de raadsverkiezingen in mijn regio. Dat doet een mens goed. Ik heb er wel steeds bijgezegd, dat het nog lang niet zo ver is. Dagblad De Gelderlander citeerde mij correct, door te schrijven dat er “nog geen concrete plannen” zijn, en dat we in deze regio “nog geen lokale afdelingen” hebben. Dat klopt als een bus. Er zal nog heel wat werk verzet moeten worden, voordat deelname aan raadsverkiezingen in zicht komt. Bovendien: ik ben zeker niet degene die daar zo één-twee-drie een beslissing over neemt. Het is de partij die hier een weloverwogen besluit over zal moeten nemen. Binnenkort gaan we de zaken eens op een rijtje zetten. De SP gaat niet over één nacht ijs en dat is maar goed ook.

Maar wat zonder meer positief is, is dat De Gelderlander meldde dat “de inwoners wat te kiezen hebben” als de SP zou meedoen. Een mooier compliment kun je nauwelijks krijgen. Het wil namelijk zeggen dat we het verschil maken, terwijl we niet eens in de gemeenteraad zitten! En dat wil weer zeggen, dat er met een lokale groep enthousiaste, actieve mensen nog een wereld te winnen valt. Het is het bewijs ervoor, dat de ingeslagen weg de juiste is. Met of zonder raadsleden.

U bent hier