h

Gebiedsvisie Maastricht en Heuvelland biedt perspectief

26 maart 2010

Gebiedsvisie Maastricht en Heuvelland biedt perspectief

Provinciale Staten hebben vandaag de Gebiedsvisie Maastricht - Heuvelland aangenomen. De SP stemde ook voor. In de visie zijn een aantal projecten opgenomen die door de provincie en gemeentes gezamenlijk betaald gaan worden. In het plan zitten o.a. de kastelenzone bij Meerssen, wijkrenovaties in Maastricht Noord-Oost, maar ook het centrumplan van Valkenburg.

Peter Visser, Statenlid voor de SP: 'De plannen in deze visie sluiten goed aan bij de visie die de SP voor het gebied heeft. Respect voor het landschap staat hoog in het vaandel. Toch heb ik gedeputeerde Driessen een paar zaken gevraagd.

Ten eerste, of hij een probleem heeft als bijvoorbeeld de centrumplannen van Valkenburg een kleine vertraging oplopen om tijd vrij te maken voor enkele aanpassingen van de plannen waardoor meer draagkracht onder de ondernemers en bewoners ontstaan en ten tweede indien het tempo van de uitvoering van de plannen passend gemaakt worden bij het budget dat gemeentes jaarlijks kunnen besteden omdat inwoners niet te zwaar belast mogen worden. Kort gezegd, uitvoering op menselijke maat.

Gedeputeerde Driessen vindt het een goede zaak als gemeentes werken aan een grotere draagkracht en heeft begrip voor de financiële situatie van gemeentes en heeft geen enkel probleem als gemeentes hier hun beleid op aanpassen. Provinciale financiën blijven gereserveerd voor de plannen. Terecht wil hij geen vertraging die niet nodig is.

Deze toezeggingen waren voor de SP fractie voldoende om voor de visie te stemmen.

U bent hier