h

Provincie moet niet meer meewerken aan plannen Maharishi

14 februari 2010

Provincie moet niet meer meewerken aan plannen Maharishi

De SP in Provinciale Staten eist van de gemeente Roerdalen en de provincie Limburg een snel herstel van rijksmonument Sankt Ludwig in Vlodrop. Aanleiding hiervoor is een advies aan minister Plasterk om Sankt Ludwig niet van de lijst met rijksmonumenten af te voeren. “De tijd van praten is voorbij, de provincie moet alles op alles zetten om Sankt Ludwig te behouden. De SP eist actie.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Onlangs adviseerde de bezwaarschriftencommissie van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen aan minister Plasterk om Sankt Ludwig te behouden als rijksmonument. Hiermee werd het verzoek van de Meru - de eigenaar van Sankt Ludwig - om het gebouw af te kunnen breken, afgewezen.

“Dit was de zoveelste poging van de Meru om Sankt Ludwig af te breken. Telkens vangt men bod, maar dankzij de steun van de gemeente Roerdalen en de provincie Limburg gaat met tot het uiterste om dit belangrijke monument af te breken. Dit is onacceptabel voor de SP. Limburg moet zich een betrouwbare overheid tonen en eindelijk eens waar maken wat ze opschrijft in alle notities voor de bescherming van monumenten. Want in het geval van Sankt Ludwig komt hier helemaal niets van terecht.” Aldus Thijs Coppus.

De SP heeft Gedeputeerde Staten gevraagd om zich actief in te zetten voor snel herstel van Sankt Ludwig en wil dat de provincie alle middelen inzet om de eigenaar van Sankt Ludwig te dwingen om het rijksmonument te herstellen. Daarnaast wil de SP dat de provincie niet meer meewerkt aan plannen van de Meru op het terrein van Sankt Ludwig. Thijs Coppus: “De druk moet flink worden opgevoerd.”

U bent hier