h

SP: meer duidelijkheid over onderzoek declaraties

13 januari 2010

SP: meer duidelijkheid over onderzoek declaraties

De SP in Provinciale Staten wil van het provinciebestuur weten of ze de conclusies uit het PvdA onderzoek naar het declaratiegedrag van de gedeputeerden Kersten en Wolfs onderschrijft. In het rapport wordt flink uitgehaald naar de ambtelijke organisatie. “De SP wil daarom weten of dit rapport consequenties heeft voor de provinciale organisatie en of Gedeputeerde Staten zich kunnen vinden in de conclusies.” Aldus Statenlid Thijs Coppus.

Volgens de PvdA'ers die naar de declaraties hebben gekeken, valt beide gedeputeerden weinig te verwijten. De schuld zou vooral liggen bij de ambtelijke organisatie die 'slordig' was, beide gedeputeerden 'onvoldoende informeerde' en hen 'onvoldoende ondersteunde'. Daarnaast zou Commissaris der Koningin Léon Frissen als voorzitter van Gedeputeerde Staten gedeputeerden Wolfs en Kersten nooit hebben aangesproken op hun manier van declareren. Dit staat haaks op eerdere uitlatingen van de Commissaris der Koningin.

Thijs Coppus: “Als ik het rapport lees dan krijg ik de indruk dat iedereen fouten heeft gemaakt, behalve de gedeputeerden zelf. Zelfs het feit dat de gedeputeerden niet wisten dat ze het gebruik van hun eigen auto konden declareren, is volgens de PvdA de schuld van de ambtenaren. Dit is onzinnig. Je maakt mij niet wijs dat de gedeputeerden niet wisten dat ze de voor de provincie gemaakte kilometers met de privéauto niet konden declareren, terwijl ze wel wisten dat ze een kop koffie of een poster van Kennedy door de provincie konden laten betalen.”

De SP vindt dat de conclusies over het functioneren van de ambtelijke organisatie fors zijn en daarom het functioneren van de provincie raken. “De SP wil daarom meer duidelijkheid over de consequenties van het rapport.” Aldus Thijs Coppus.

U bent hier