h

"Heerlen bloeit op"

3 januari 2010

"Heerlen bloeit op"

De afgelopen tien jaar is het steeds beter gegaan met Heerlen. De drugsproblemen zijn voor een groot deel opgelost, de culturele sector bloeit op en Heerlen staat in de top drie van de meest leefbare steden.

"Dit is niet alleen de conclusie van de SP. Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat de leefbaarheid in Heerlen de afgelopen tien jaar er spectaculair op vooruit is gegaan. Ook Dagblad de Limburger, die gisteren de balans balans op maakte komt tot dezelfde conclusie." Aldus Thijs Coppus, fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten.

Alle positieve berichten uit Heerlen staan in schril contrast met de negatieve houding van het CDA. Thijs Coppus: "Afgelopen november, tijdens de begrotingsbehandeling omschreef het CDA Heerlen als “een stad in verval”. Een grove belediging aan het adres van alle inwoners, bestuurders en hardwerkende ondernemers van Heerlen die niet klopt. Dit wordt nog maar eens bevestigd door NRC Handelsblad en Dagblad de Limburger. Onder aanvoering van de SP is er de afgelopen jaren in Heerlen hard aan de weg getimmerd. Drugsoverlast is aangepakt, monumenten zijn opgeknapt, de culturele sector is opgebloeid en er is fors geinvesteerd in de productie van zonnecellen en elektrische auto’s. Behalve het CDA ziet iedereen dit. Het CDA in Limburg en Heerlen zijn alleen maar gefocust op de aanleg van een omstreden snelweg en het beschadigen van de SP. Door dit egocentrisme gaat helaas erg veel kostbare energie verloren."

U bent hier