h

Snel maatregelen tegen geweld in bussen

13 december 2009

Snel maatregelen tegen geweld in bussen

Na de aanval op een buschauffeur in Kerkrade is voor de SP in Provinciale Staten de maat vol. De partij wil dat er snel maatregelen worden genomen om geweld in het Limburgs openbaar vervoer tegen te gaan.

“Er moeten snel structurele maatregelen bij Veolia worden genomen.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus. Denk hierbij aan snelle opslag van de camerabeelden in de bussen, het uitbreiden van het aantal stewards en het beter opleiden en faciliteren van stewards.”

Volgens de SP zijn er te weinig stewards en worden deze vooral ingezet op de treinen. “In de treinen is het vaak erg druk en moet worden gecontroleerd op zwartrijders. Hierdoor zijn er amper stewards in de bussen van Veolia. Daarnaast ontbreekt het de stewards aan mogelijkheden om mensen in te rekenen of uit treinen of bussen weren en hebben ze geen middelen om zich fysiek te weren. Hierdoor kunnen zwartrijders moeilijk uit treinen en bussen worden geweerd en is het voor stewards moeilijk om potentiële gewelddadigheden te de-escaleren. Om de pakkans te vergroten moet dit veranderen.”

U bent hier