h

SP roept gedeputeerde Driessen ter verantwoording

10 november 2009

SP roept gedeputeerde Driessen ter verantwoording

Gisteren heeft gedeputeerde Driessen tijdens een CDA bijeenkomst fel uitgehaald naar de gemeenten in de Parkstad en de SP. Want volgens Driessen kijken de gemeenten in de Parkstad niet vooruit en is de SP “het symbool van de stilstand”. Tevens vindt Driessen dat democratisch gekozen volksvertegenwoordigers buitenspel mogen worden gezet om er op deze manier besluiten door te drukken.

SP fractievoorzitter Thijs Coppus is verontwaardigd over de uitspraken van gedeputeerde Driessen: "De woorden van Driessen zijn opmerkelijk voor een gedeputeerde, omdat hij hiermee – namens het gehele college van Gedeputeerde Staten – een hele regio schoffeert. Helaas passen de opmerkingen wel in de steeds agressievere manier waarop deze gedeputeerde te werk gaat. Ideeën en voorstellen die ook maar enigszins afwijken van de plannen van Ger Driessen worden gezien als stilstand, achteruitgang of zelfs tegenwerking. Met de versnelde aanleg van de Buitenring en de Greenportlane worden critici de mond gesnoerd en informatiebijeenkomsten worden in beslotenheid georganiseerd.

Door discussies over de inhoud uit de weg te gaan en tegenstanders te verwijten dat ze de boel alleen maar tegenwerken, dreigt Driessen zijn hand te overspelen. Want zijn optreden is een bestuurder onwaardig en past al helemaal niet bij de titel van het coalitieprogramma: investeren en verbinden.

Komende vrijdag, tijdens de begrotingsbehandeling zullen we Driessen en de rest van het college van Gedeputeerde Staten ter verantwoording roepen."

U bent hier