h

Niet dineren, maar doneren

4 november 2009

Niet dineren, maar doneren

De Statenfractie van de SP roept het college van Gedeputeerde Staten en alle fracties van Provinciale Staten op om af te zien van het jaarlijkse Statendiner dat gepland staat na afloop van de Statenvergadering op vrijdag 13 november aanstaande. Het is een traditie dat de Gedeputeerden, Statenleden en medewerkers na de behandeling van de Algemene Beschouwingen een gezamenlijk diner genieten.

De SP lanceert het idee onder het motto ‘niet dineren maar doneren’, om van het Statendiner af te zien om een signaal af te geven in een economisch moeilijke periode. De toekomst is voor veel mensen onzeker en veel mensen moeten de broekriem flink aantrekken.

Het zou een sympathiek gebaar zijn dat de leden van het Provinciale Staten af zien van het Statendiner en de kosten van het diner, die circa € 4000 bedragen, te doneren aan de Voedselbank Limburg. In Limburg zijn ruim 1000 gezinnen aangewezen op de hulp van de voedselbank. Met het bedrag van € 4000, dat als donatie zou kunnen worden overgemaakt, kunnen enkele honderden gezinnen iets extra’s krijgen voor de feestdagen. Daarnaast is het een steunbetuiging aan de vele gezinnen die onder de armoedegrens moeten leven in dit welvarend land.

U bent hier