h

SP: regionale jeugdopleiding KNVB hoort in Sportzone

6 oktober 2009

SP: regionale jeugdopleiding KNVB hoort in Sportzone

De Statenfractie van de SP is van mening dat de Regionale Jeugdopleiding (RJO) van de KNVB gevestigd moet worden in de Sportzone in Sittard. De SP roept GS middels schriftelijke vragen op zich in te spannen om dit plan te realiseren en in contact te treden met de betrokkenen, waaronder de KNVB en de betaald voetbalclubs.

Limburg is de enige regio in Nederland die nog niet beschikt over een Regionale Jeugdopleiding Voetbal (RJO). Roda JC heeft dinsdag 5 oktober jl. kenbaar gemaakt bij de KNVB om deze functie aan Roda JC te verbinden. De vier provinciale voetbalclubs zijn er schijnbaar niet in geslaagd overeenstemming te bereiken om gezamenlijk deze Regionale Jeugdopleiding te dragen.

De SP is van mening dat voor de ontwikkeling van de Sportzone in Sittard-Geleen alle inspanningen gericht dienen te zijn op een bundeling van zoveel mogelijk krachten om de sportzone tot een succes te brengen. Talentontwikkeling is immers een van de belangrijkste pijlers van de sportzone. De SP is positief over het feit dat de Nederlandse Wielerunie over enkele weken het Trainingscentrum voor Limburgs wielertalent definitief hoopt te vestigen in de Sportzone Sittard. Dit RTC wordt onder andere mede gefinancierd door de provincie.

Aansluitend op deze ontwikkelingen is de SP van mening dat zoveel mogelijk jeugdopleidingen geconcentreerd dienen te worden in de Sportzone. Met een bundeling van zoveel mogelijk opleidingen en trainingscentra in diverse sportdisciplines, een koppeling met breedtesport en een recreatief aanbod in samenhang met topsport, zal de kans op succes aanzienlijk worden vergroot.

Daarnaast zal hierdoor de Sportzone aantrekkelijker worden voor investeerders en vestiging van gerelateerde bedrijven. Dit is niet alleen een impuls voor de ontwikkeling van de Sportzone maar ook voor de ontwikkeling van de breedtesport, exploitatie van de Sportzone en werkgelegenheid in de regio. De SP roept GS op om actie te ondernemen en zich in te spannen om deze jeugdopleiding aan de Sportzone te verbinden.

U bent hier