h

SP presenteert actieplan 'De Nieuwe Koers'

25 oktober 2009

SP presenteert actieplan 'De Nieuwe Koers'

Op 13 november, tijdens de begrotingsbehandeling in Provinciale Staten, zal de SP voorstellen om een nieuw provinciaal energiebedrijf op te richten en 10.000 woningen te renoveren en uit te rusten met zonnepanelen. De plannen van de SP zijn onderdeel van een pakket aan duurzame maatregelen dat de partij tijdens de begrotingsbehandeling zal indienen. In totaal gaat het om een bedrag van 80 miljoen euro.

SP fractievoorzitter Thijs Coppus: "De economische crisis heeft het afgelopen jaar in alle hevigheid toegeslagen. Bedrijven zijn in moeilijkheden gekomen en duizenden mensen zijn ontslagen. De crisis heeft de manco's van ons economisch systeem blootgelegd. Daarom is het juist nu de tijd om nieuwe keuzes te maken, voor nu en de voor toekomst. Komende maand wordt de begroting voor 2010 behandeld. Ondanks de crisis is het college van plan om niet van koers te veranderen. Hierdoor dreigt Limburg belangrijke kansen mis te lopen. De uitdagingen die ons staan te wachten zijn groter dan ooit."

De SP wil dat er door de provincie wordt geïnvesteerd in woningbouw, duurzame energie en elektrische auto's en duurzame landbouw. De partij wil dat hier de komende jaren 80 miljoen euro in wordt geïnvesteerd. "Dit bedrag halen wij uit projecten zoals de Buitenring Parkstad en de Greenportlane Venlo. Deze wegen hoeven niet als vierbaansweg worden aangelegd, de provincie moet investeren in duurzame maatregelen, niet in meer asfalt."

Lees hier de plannen van de SP (pdf).

Bericht L1

U bent hier