h

Limburg moet nieuwe wegen in slaan

4 oktober 2009

Limburg moet nieuwe wegen in slaan

Afgelopen vrijdag werd de begroting van de provincie Limburg voor 2010 gepresenteerd. De begroting heeft een omvang van 600 miljoen euro. Tien miljoen minder dan vorig jaar, maar nog ruim 300 miljoen meer dan de begroting voor 2001. De SP is altijd is altijd van mening geweest dat de provincie veel te veel geld uit geeft en is niet rouwig dat er voor 2010 minder begroot is.

Komende jaren zal Limburg jaarlijks 50 miljoen euro minder van het rijk ontvangen. De nieuw gepresenteerde begroting is voor de SP aanleiding om een discussie te starten over de koers van de provincie. SP fractievoorzitter Thijs Coppus: “We moeten de crisis gebruiken om nu fundamenteel andere keuzes te maken door nieuwe wegen in te slaan. Er moet meer worden gewerkt aan groene energie, huizen moeten massaal worden uitgerust met zonnepanelen en Limburg moet de kansen van biologische en duurzame landbouw benutten.”

Het college van Gedeputeerde Staten kiest in de begroting vooral voor de uitvoering van projecten die jaren geleden in gang zijn gezet. “Helaas durft dit college van CDA en PvdA geen nieuwe koers in te slaan. De SP durft dit wel. In november, tijdens de begrotingsbehandeling zal de SP met verregaande voorstellen komen om de Limburgse economie duurzamer te maken. Het is tijd voor een nieuwe rood-groene agenda voor Limburg.” Aldus Thijs Coppus.

U bent hier