h

Ereconsuls in Limburg: “Wat moet ik daar nou mee?”

5 oktober 2009

Ereconsuls in Limburg: “Wat moet ik daar nou mee?”

SP-Statenlid Edwin Bus trekt opnieuw aan de bel over de buitenlandse consulaten in Limburg. Die moeten volgens Commissaris der Koningin Frissen flink uitgebreid worden. Het waarom wordt echter met de dag onduidelijker.

Bus stelde die vraag al eerder aan de provincie, maar begrijpt er inmiddels weinig meer van. “Ik vroeg wat de activiteiten van de huidige honorair-ereconsuls nou hebben bijgedragen aan onze provincie. Dan verwacht ik een aantal concrete voorbeelden. Maar nee. Het antwoord was, dat zulke consuls benoemd worden ten behoeve van het land dat ze vertegenwoordigen. Dat zegt op zich al genoeg. Maar wat moet ik daar nou mee, als de CdK vervolgens weer in de krant zegt, dat die consuls nodig zijn om ‘de economische en maatschappelijke positie van de provincie Limburg te versterken’?”

Het Statenlid stelt daarom vervolgvragen over het onderwerp. “Zolang niemand mij kan vertellen wat nut en noodzaak van die consuls zijn, blijf ik toch zitten met het onaangename idee dat het hele zaakje alleen maar dient om het ongetwijfeld oergezellige bijeenkomstencircuit van politici en bestuurders nog verder uit te breiden. Voor de provincie lijkt het me de moeite waard om dat beeld uit de wereld te helpen. Kortom: antwoorden graag.”

U bent hier