h

SP eist antwoord op vragen

22 september 2009

SP eist antwoord op vragen

Afgelopen vrijdag werd in een Statencommissie gesproken over de Ruimte voor Ruimte regeling. Met deze regeling worden woningen gebouwd om de sloop van stallen te kunnen betalen. De SP wilde van gedeputeerde Driessen weten hoe het kan dat er minder stallen zijn gesloopt en meer woningen zijn gebouwd en welk aandeel de uitvoerder, Rabo-vastgoed, in het proces heeft. Gedeputeerde Driessen wilde hier geen antwoord op geven.

SP Statenlid Thijs Coppus: "Al ruim een half jaar wil de SP duidelijkheid over de uitvoering van de Ruimte voor Ruimte regeling. We hebben hier al meerdere malen vragen over gesteld, maar kregen geen antwoord van gedeputeerde Driessen." Nadat Driessen in de commissie geen antwoord wilde geven, is de maat vol. De SP wil dat de Commissaris van de Koningin ingrijpt en gedeputeerde Driessen wijst op zijn plicht om vragen van Statenleden te beantwoorden.

"Het kan zijn dat de vragen Ger Driessen niet uitkomen, maar dat wil niet zeggen dat hij ze maar niet hoeft te beantwoorden. De Staten hebben recht om antwoord te krijgen op vragen. Door voortdurend geen antwoord te geven, wekt Driessen de indruk dat er meer aan de hand is. Wij gaan door tot we duidelijkheid hebben over de uitvoering van de Ruimte voor Ruimte regeling." Aldus Thijs Coppus.

U bent hier