h

Niet nog meer geld provincie voor Campus Maastricht

28 september 2009

Niet nog meer geld provincie voor Campus Maastricht

De SP Limburg wil opheldering over de berichtgeving in Dagblad De Limburg over de Campus in Randwijck. Uit een uitgelekte notitie blijkt de Campus 35 mln. Euro duurder te worden dan gepland. De statenfractie wil weten wat Servatius van de provincie wil, of er gesprekken lopen over financiële steun en om hoeveel geld het gaat. “Het idee van de Campus dat oorspronkelijk bedoeld was om studentenkamers en een sporthal te bouwen is uitgegroeid tot een waanzinnig duur prestigeproject. De provincie moet hier geen cent gemeenschapsgeld méér bij stoppen. Voor geld moet Servatius toch echt bij Minister van der Laan zijn”; aldus de SP.

De bouw zou volgens plannen uit 2004 103 mln Euro kosten. De provincie heeft een bijdrage van 1 mln. toegezegd. Toen was er al sprake van dat bezuinigd zou worden op het plan wegens een tekort van 6 mln. In de loop van de jaren zijn de kosten gestegen naar 165 mln.
En nu spreken de berichten over 200 mln.
De woningcorporatie kwam eerder al in opspraak door de enorme hoeveelheid koper die architect Calatrava in het ontwerp heeft verwerkt.

Verder wil de SP weten of Servatius nog geld heeft om goedkope en sociale huurwoningen te bouwen. Met de megalomane plannen van de woningbouwcorporatie komt de bouw van deze woningen op het spel te staan. Dat Servatius huurwoningen als onderpand heeft willen gebruiken om de financiering rond te krijgen is spelen met de belangen van de mensen die in die huizen wonen, hun eigen huurders dus.

Het vrije marktdenken maakt dat woningbouwcorporaties en nu dus ook Servatius steeds minder handelen in het belang van de samenleving. Bestuurders raken opgewonden door hun vrijheid van handelen en vergeten waar het geld dat ze onder hun hoede hebben oorspronkelijk voor bedoeld was. Daar komt nog bij dat door slecht toezicht van de Raad van Toezicht deze het laten gebeuren. En als het echt fout dreigt te lopen nemen ze de benen.

U bent hier