h

Essent is nuts!

19 januari 2009

Essent is nuts!

Vandaag om vijf voor twaalf vond de aftrap plaats van een grootse SP actie tegen de verkoop van Essent. Agnes Kant, fractievoorzitter voor de SP in de Tweede Kamer, plaatste een bord voor het gebouw van Essent in Den Bosch en verklaarde het bedrijf symbolisch tot publiek bezit.

Ondanks het gure weer kwamen in totaal zo’n 125 SP’ers uit het hele land naar Den Bosch om aanwezig te zijn bij de aftrap van de campagne. Namens de Limburgse Statenfractie waren Leny Eijssen, Edwin Bus en Thijs Coppus aanwezig. De komende maanden zal de SP in het hele land actie voeren tegen de voorgenomen verkoop van Essent.

Vanmiddag werd duidelijk dat de Statenfracties van D’66, de Partij voor de Dieren en de SPD het voorstel van de SP voor een referendum over Essent steunen. CDA, PvdA en VVD zeggen geen behoefte aan een referendum te hebben.

SP Fractievoorzitter Thijs Coppus: "Het is erg jammer dat CDA, PvdA en VVD al zo snel hebben besloten dat ze een referendum niet ondersteunen. Ten tijde van de verkiezingen in 2007 was de mogelijke verkoop van de aandelen van Essent nog geen belangrijk punt, wanneer de Staten de uitkomst van een referendum overnemen is een Statenbesluit bindend en Limburg kan het voortouw nemen in het publieke debat over Essent en wanneer er in Limburg een referendum zal komen, heeft dit wellicht een domino-effect in andere provincies."

U bent hier