h

SP neemt verantwoordelijkheden in debat Buitenring Parkstad

11 december 2008

SP neemt verantwoordelijkheden in debat Buitenring Parkstad

Volgens CDA Kamerlid Ger Koopmans loopt de SP weg voor haar verantwoordelijkheden door te pleiten voor een beperkte aanleg van de Buitenring Parkstad. Volgens het Kamerlid verschuilt de SP zich achter actiecomités.

De uitspraken van Koopmans bevreemden SP fractievoorzitter Thijs Coppus: "Wat een onzin. Blijkbaar is het CDA Limburg niet zelf in staat om de discussie aan te gaan en wordt Kamerlid Koopmans van stal gehaald. Het probleem van het CDA is dat men in eigen geledingen tot op het bot is verdeeld over de aanleg van de Buitenring Parkstad. Hierdoor maakt het CDA er een potje van. In Kerkrade heeft het CDA lange tijd zitten slapen en is ze nu ineens tegen de Buitenring. Begin september heeft de Limburgse Statenfractie van het CDA samen met gedeputeerde Driessen met harde hand geprobeerd om de rust te herstellen door te dreigen met het intrekken van de subsidie voor de Rodahal in Kerkrade en door de bestuurders in de Parkstad weg te zetten als bange stamhoofden. Nu dit niet werkt mag Koopmans het gaan proberen."

De SP loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheden. In tegendeel, er is immers er een goed, haalbaar en gezamenlijk alternatief ontwikkeld. Thijs Coppus "Ik begrijp dat het CDA teleurgesteld is over het feit dat dit in haar geledingen niet lukt, maar laat de partij haar frustratie omzetten in goed beleid in plaats van zich af te reageren op de SP."

Lees hier meer over het alternatief van de SP.

U bent hier