h

11 voorstellen voor een beter Limburg

7 november 2008

11 voorstellen voor een beter Limburg

De SP in de Provinciale Staten van Limburg wil de komende jaren fors investeren in gratis openbaar vervoer, een gedeeltelijke verdubbeling van de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond, zelfstandige boerenbedrijven, Limburgse musea en de Limburgse natuur. Tijdens de begrotingsbehandeling in Provinciale Staten heeft de SP 11 voorstellen ingediend voor een beter Limburg.

SP Fractievoorzitter Thijs Coppus: “De SP wil met 11 voorstellen werken aan een beter Limburg. Geen nieuw asfalt, maar beter en goedkoop openbaar vervoer, geen megastallen maar boeren met een normaal bedrijf die goed voor hun dieren kunnen zorgen en een goede boterham verdienen, en geen hoogdravende en dure culturele projecten, maar lokale projecten die door de provincie worden ondersteund. De SP wil bijna 75 miljoen euro besteden aan gratis openbaar vervoer in de Parkstad en Midden-Limburg, een gedeeltelijke verdubbeling van de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond en nieuwe stations in Grubbenvorst en Belfeld, een fonds voor kleine en modale boeren die willen investeren in dierwelzijn en duurzaamheid en een snel herstel van rijksmonument Sankt Ludwig in Vlodrop.”

De plannen van de SP worden grotendeels betaald door de N280 tussen Weert en Roermond niet te verdubbelen en de Buitenring Parkstad smaller aan te leggen.

Lees hier de bijdrage van de SP

U bent hier