h

SP wil snel energieplannen provincie bespreken

26 oktober 2008

SP wil snel energieplannen provincie bespreken

Vol trots maakte de provincie Limburg op 10 oktober 2008 bekend dat het ontwerp Energieprogramma positief was ontvangen door Provinciale Staten. Op 24 oktober zou het voorstel in de vergadering van Provinciale Staten behandeld worden, maar toen puntje bij paaltje kwam, kon dat niet door gaan. De energienota was toch niet af en de behandeling in Provinciale Staten kon niet doorgaan. Statenlid Pierre Diederen: Gedeputeerde Bert Kersten slaat hiermee een slecht figuur, eerst aankondigen dat hij trots is op zijn nota en dan niet thuis geven als de nota behandeld moet worden.

De SP vindt het hard nodig dat in Limburg een energieprogramma wordt vastgesteld. Dat neemt niet weg dat de SP vindt dat de plannen die we tot nu toe van de provincie hebben gezien niet compleet zijn. Bij de behandeling van de energienota in de commissies van Provinciale Staten heeft de SP steeds geprobeerd de nota positief te bekijken.

Vooral letten op wat beter wordt door de nota en als de nota inderdaad zal leiden tot een verbetering van het energiebeleid van de provincie dan zal de SP natuurlijk voor stemmen. Dat betekent voor de SP wel dat een aantal veranderingen in de plannen nodig zijn. Bovendien vindt de SP dat Kersten nou echt haast moet gaan maken met zijn energieplan. Al zijn mooie woorden hebben tot nu toe tot niets geleid.

U bent hier