h

SP op werkbezoek bij kledingbank

21 oktober 2008

SP op werkbezoek bij kledingbank

Op maandag 13 oktober jl. brachten een aantal SP'ers een werkbezoek aan de Kledingbank Limburg. Onder leiding van SP – Statenlid Linda Haex, bezocht een delegatie van de SP- afdelingen Nederweert en Roermond het huidige uitgiftecentrum in Maasbracht en het nieuwe én te kleine onderkomen in Linne.

Centraal tijdens dit werkbezoek kwamen de huisvestingskosten de de bijdragen van provincie en gemeenten aan de orde.

Daarnaast kregen de aanwezigen informatie over de werkwijze van Kledingbank Limburg. Denk hierbij aan het optimaal gebruik van goederen in het kader van milieuaspecten, de inzet en maatschappelijke betrokkenheid van de vele ouderen die deel uitmaken van de vrijwilligersgroep en hetzelfde geldt ook voor arbeidsgehandicapten, het terugwinnen van zelfrespect bij de doelgroep, de resocialisatietrajecten, de leer – werktrajecten en startkwalificaties en de samenwerking met andere organisaties.

De unieke positie die Kledingbank Limburg inneemt werd eveneens benadrukt. Vaak wordt een vergelijk gemaakt met andere organisaties die in 2e hands kleding voorzien maar omdat Kledingbank Limburg slechts toegankelijk is voor die mensen die in contact / onder behandeling zijn van een erkende hulpverlener maken zij een groot verschil. Het gratis verstrekken van goede kleding werd ook nogmaals bevestigd.

Voor politici is het vaak moeilijk om een optimaal beeld te hebben van de daadwerkelijke problematiek die het werkveld van de vrijwilliger met zich meebrengt. De SP heeft in dit kader nooit nagelaten op te komen voor de zwakkeren in de samenleving en het vrijwilligerswerk dat voor deze doelgroep opgezet wordt. Zowel de aanwezige SP leden als de aanwezige bestuursleden van Kledingbank Limburg kunnen dan ook terugkijken op een zinvolle bijeenkomst, niet op de laatste plaats door de inbreng van Statenlid Linda Haex.

U bent hier