h

“Provinciale zaken raken iedereen”

28 maart 2007

“Provinciale zaken raken iedereen”

Namens de SP is Ottersummer Rob Janssen kandidaat voor een plaats in de Provinciale Staten. De adjunct-hoofdredacteur van SP-partijblad Tribune gaat ervan uit, dat hij straks aan zijn tweede periode als Statenlid kan beginnen. Janssen rekent erop, dat de trend van de Tweede-Kamerverkiezingen zich doorzet en de SP zetelwinst boekt.

Een artikel uit “De Maasdriehoek” van 27 februari 2007

De 37-jarige Rob Janssen trad in 1999 in dienst als redacteur bij SP-orgaan Tribune. Vier jaar later (2003) werd hij benaderd om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. “Ik ben nog steeds de enige kandidaat in de kop van Noord-Limburg. De gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar kennen in tegenstelling tot buurgemeenten in Noord-Brabant nog geen lokale afdelingen. Desondanks wist de SP tijdens de jongste Kamerverkiezingen in Gennep grote winst te boeken. Als de landelijke trend zich voortzet, voorzie ik dat wij zo’n zes tot zeven zetels kunnen halen, ondanks het feit dat het totale aantal Statenleden gereduceerd wordt van 63 tot 47.”

Wie wil meepraten over zaken als openbaar vervoer, energieleverancier Essent en de beveiliging van de Maas mag volgens de SP’er zijn of haar stem niet verloren laten gaan. “Provinciale zaken raken iedereen. Als je daarop invloed wil uitoefenen moet je zeker stemmen.”

U bent hier